«Å stå bremser aldring…..

…og kan også føre til at du går ned i vekt» sier den svenske professoren Mai-Lis Hellenius. På siden til Karolinska Institutet kan du lese mer om forskningen hun har deltatt i.

I VG den 6. september 2014 uttalte også den norske legen Berit Nordstrand seg om viktigheten av å reise seg opp fra kontorstol/sofa: «Bare man reiser seg, har det en effekt. Mennesket er laget for å stå og gå, vi er konstruert for jakting og sanking» sier Berit Nordstrand til VG i artikkelen.

Også dansk forskning forteller at stillesitting over lengre tid bør unngås. I artikkelen til nettstedet forskning.no forteller Mette Aadahl at

«De største musklene i kroppen er i baken og på lårene. Og når man sitter stille, er de musklene helt passive. Det betyr at stoffskifteprosessene som foregår i musklene har svært dårlige vilkår. Det hemmer blant annet sukkerstoffskiftet og fettstoffskiftet, og kan dermed lede til større livmål, høyere kolesterol og så videre».

Tips til de som arbeider på kontor

Ut å gå, liten og stor.

Ut å gå, liten og stor. (Foto: Kjerstin Kosberg, Midtre Gauldal kommune)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *