Den store sluttedagen – 20. oktober

den-store-sluttedagenDen store sluttedagen er mandag 20. oktober. Mange tenker på å slutte å røyke og snuse, men finner ikke den rette anledningen. Den store sluttedagen er en dag der vi oppfordrer folk til å prøve å slutte med røyk og snus. Målet med dagen er å få dagligrøykere, men også de som snuser, til å gjøre et slutteforsøk denne dagen. Å slutte å røyke eller snuse er vanskelig for mange. Å bestemme seg for en dato og ha muligheten til å slutte sammen med flere, kan senke terskelen for å gjøre et forsøk. Helsedirektoratet har 24 timers støtte til dem som vil gjøre et forsøk på Den store sluttedagen. Veiledere på Røyketelefonen 800 400 85 tilbyr døgnåpen sluttehjelp den 20. oktober – både på nett og på telefon.
Hvert slutteforsøk øker sjansen for å lykkes til slutt, og en dag uten røyk kan gjøre forskjell. Du får erfaring du kan bruke videre, uansett om du ender opp som røykfri, eller må gjøre et nytt forsøk senere.
• Ring Røyketelefonen 800 400 85 som holder åpent fra klokken 00-24 den 20. oktober.
• Still spørsmål på Slutta – din røykeslutt og meld deg på arrangementet Den store sluttedagen 20. oktober.
• Last ned appen «Slutta», som er en gratis personlig hjelper for deg som skal slutte med røyk eller snus.
• Snakk med fastlegen om røykeslutt
Frisklivssentralen i Midtre Gauldal arrangerer røykesluttkurs for de som ønsker å slutte sammen med andre i ei gruppe, tlf. 72403163.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *